PUNCTELE DE PLATA SELF-SERVICE, O ALTERNATIVA MODERNA SI EFICIENTA DE ACHITARE A AMENZILOR DE CIRCULAȚIE

PUNCTELE DE PLATA SELF-SERVICE, O ALTERNATIVA MODERNA SI EFICIENTA DE ACHITARE A AMENZILOR DE CIRCULAȚIE

Giurgiuvenii își pot plăti amenzile de circulație la terminalele de plată de tip self-service. Direcția de Impozite și Taxe Locale Giurgiu are parteneriate cu acest gen de rețele de plată, astfel că șoferii nu mai sunt nevoiți să vină la ghișeele instituției, ci își pot achita amenzile în orice zi a săptămânii, indiferent de oră și fără niciun comision. În felul acesta, se pot încadra mai ușor în cele 48 de ore pe care le au la dispoziție pentru a plăti jumătate din minimul amenzii. Numărul de terminale din toată țara pentru care DITL Giurgiu a încheiat parteneriate este de 20.000.
Încasările la bugetul local din amenzi de circulație au crescut considerabil prin introducerea acestui sistem de plată. Astfel, dacă în luna aprilie a anului 2012 s-au încasat mai puțin de două miliarde lei vechi, anul acesta în luna aprilie s-a atins suma record de 4,5 miliarde lei vechi. Banii provin nu doar de la giurgiuveni, ci și de la șoferii din alte localități, având în vedere că Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1234/2014 stabilește că, deși persoana a achitat amenda contravențională la bugetul local al altei unități administrativ‐teritoriale decât cea de domiciliu, contravaloarea amenzii încasate constituie venit la bugetul local al unității administrativ‐teritoriale unde s‐a efectuat plata acesteia.
DITL Giurgiu intenționează să crească numărul de terminale de plată self-service. “Suntem în negocieri pentru un alt parteneriat, pentru 6.000 de puncte de plată self-service, iar până la sfârșitul anului vrem să dublăm numărul de puncte în toată țara”, a precizat directorul instituției, dl. Laurențiu Țintea.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul LUCRARI DE ASFALTARE IN INCINTA COLEGIULUI NATIONAL “ION MAIORESCU”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.